• Home
 • Medisch-sociale kaart Brussel
 • Medisch-sociale kaart Brussel

  Medimmigrant vzw - Medisch-sociale kaart Brussel


  > OCMW : een tekst met algemene informatie en voor elk Brussels OCMW een plan om het te bereiken, de gegevens van het OCMW en enkele praktische inlichtingen.
  > Socio-juridische diensten : voorstelling van enkele Brusselse organisaties die mensen kunnen helpen bij hun administratieve of juridische stappen. Wij schetsen in enkele regels welk soort hulp elke organisatie kan bieden, tot welk publiek het zich richt en de toegankelijkheid van hun diensten.
  > Medische hulp : voorstelling van de verschillende zorgverstrekkers en instellingen in het Brussels Gewest.

  Opmerking : deze rubriek heeft als doel een algemeen beeld te schetsen van de medisch-sociale kaart van Brussel en enkele kleine praktische raadgevingen te geven om er zijn weg in te vinden. Wij hebben allerminst de ambitie om een volledige lijst te geven. Er bestaan allicht organisaties die wij niet vermelden en die toch nuttige en kwaliteitsvolle diensten aanbieden. Voor een meer volledige en tevens tweetalige lijst van de instellingen en organisaties die actief zijn in het Brussels Gewest, verwijzen wij graag naar de website www.sociaalbrussel.irisnet.be.