Digitale informatiesessie Fedasil over het nieuwe aanvraagformulier requisitoir medische zorgen (21.03.2023)

Medimmigrant organiseert op 21 maart 2023 een korte digitale informatiesessie over het gebruik van het nieuw digitaal formulier om een requisitoir voor medische zorgen voor no show aan te vragen.

Herhaling: De no shows zijn verzoekers internationale bescherming die niet in een opvangstructuur verblijven maar waarvoor Fedasil toch verantwoordelijk is voor de verstrekking van de noodzakelijk medische zorgen. Er werd voor de no show (of voor de mensen die de no show begeleiden) een specifieke digitale procedure voorzien om een requisitoir d.w.z een betalingsverbintenis voor de medische zorgen bij een arts, apotheker, … aan te vragen.

Tijdens deze informatiesessie zal mevrouw Tholomé, verantwoordelijke van de cel ‘Procesbeheer’ bij Fedasil (vroeger Cel medische kosten) de procedure en het gebruik van het nieuw formulier uitleggen.

Er worden twee informatiesessies van 50 minuten voorzien:

  • Een informatiesessie in het Nederlands: dinsdag 21 maart van 11u tot 11u50 (onthaal vanaf 10u50)
  • Een informatiesessie in het Frans: dinsdag 21 maart van 10u tot 10u50 (onthaal vanaf 9u 50)

Inschrijving is mogelijk vanaf 7 maart via het adres secr@medimmigrant.be. Gelieve de infosessie van uw keuze door te geven. We zullen u enkele dagen voordien de link doorgeven.

28 februari 2023


Documenten & formulieren
Publicaties
Wetgeving en rechtspraak