Covid19 - vaccinatie van mensen met een precair verblijfsstatuut in Brussel
Covid19 - vaccinatie van mensen met een precair verblijfsstatuut in Brussel

17 mei 2022

Update (17/05/2022)
Sinds 7 maart 2022 zit de aanpak van de COVID-19 vaccinatie in een ander stadium. De vaccinatie en de test zijn nog steeds beschikbaar, ook voor mensen in een precaire verblijfssituatie. U vindt op onze pagina COVID-19 hierover meer informatie wat de Brusselse regio betreft.

Lees meer

Fiche over de toegang tot gezondheidszorg voor begunstigden tijdelijke bescherming (Oekraïners)
Fiche over de toegang tot gezondheidszorg voor begunstigden tijdelijke bescherming (Oekraïners)

10 mei 2022

Nieuwe fiche over de toegang tot gezondheidszorg voor de begunstigde van het statuut tijdelijke bescherming (Oekraïners)
Deze fiche is beschikbaar in het Nederlands, in het Frans, in het Oekraïens en in het Russisch.

Meer informatie over de toegang tot gezondheidszorg statuut tijdelijke bescherming

Brussels Health Orientation Center
Brussels Health Orientation Center

6 mei 2022

(update 06/05/2022)
In Brussel richtte de Gemeenschappelijk Gemeenschapscommissie (GGC) samen met de Kliniek Sint-Jan en het Brussels Platform Geestelijke Gezondheid een nieuw gezondheidsoriëntatie centrum op: het ‘Brussels health Orientation Center’. Dit centrum is open vanaf 2 mei 2022 en biedt aan begunstigden van het tijdelijke beschermingsstatuut medische zorgen, psychosociale steun, informatie over het gezondheidssysteem en de aanbevolen vaccinaties in België aan.

Lees meer

Documentaire: En attendant le déluge
Documentaire: En attendant le déluge

26 april 2022

Medimmigrant beveelt u warm de film EN ATTENDANT LE DÉLUGE van Chris Pellerin aan. Op een poëtische, ontroerende en diepmenselijke wijze laat ze het leven zien van 4 patiënten van de dialyse afdeling van het Brugmann ziekenhuis in hun strijd voor het leven en voor het verkrijgen van verblijfsdocumenten op basis van hun ziekte. De film is te bekijken op zaterdag 7 mei om 20:30 bij Cinéma Galeries.

Info et reservatie

Fedasil: medische hulp  voor begunstigde internationale bescherming ‘no-show’
Fedasil: medische hulp voor begunstigde internationale bescherming ‘no-show’

19 april 2022

In december informeerden we op onze website dat men 3 à 4 werkdagen moet rekenen vooraleer Fedasil een aanvraag voor requisitoir van een aanvrager internationale bescherming ‘no show’ behandelt. Vandaag vernamen we van betrokkenen dat deze periode nu drie tot vier weken bedraagt! Deze periode is niet aanvaardbaar en brengt de menswaardigheid in gevaar. Hoe kan je jezelf verzorgen als je drie weken moet wachten om een dokter te zien en dan nog eens drie weken om de medicatie te kunnen nemen die de dokter voorschrijft…? Bovendien meldt men ons dat er vaak verschillende fouten in de beslissingen van Fedasil staan: requisitoirs die naar een andere persoon verstuurd werden, akkoord voor medicatie werd vergeten, …
Medimmigrant is ongerust et hoopt dat Fedasil snel een oplossing vindt voor dit probleem.
Als de huidige procedure via het aanvragen van requisitoirs niet aangepast wordt (bijvoorbeeld door het invoeren van een medische kaart) dan lijkt ons een verhoging van het personeel van de dienst Procesbeheer meer dan ooit noodzakelijk.

Raadpleeg onze pagina over de medische zorgen van Fedasil

Flash info 17/03 - Toegang tot medische zorgen voor personen die uit Oekraïne gevlucht zijn
Flash info 17/03 - Toegang tot medische zorgen voor personen die uit Oekraïne gevlucht zijn

21 maart 2022

Samenvatting van de belangrijkste aandachtspunten over de toegang tot medische zorgen voor personen die uit Oekraïne gevlucht zijn

Zie alle nieuwsberichten